Pénzügy:

A Szentkorona Országának és működési rendjének megszilárdítása után mindenképpen át kell térni egy saját fizető eszköz kibocsájtására és annak munka és érték alapú fedezeti rendszerére. A bankszektor működését úgy kell szabályozni, hogy a kamatrendszert mellőzve, minimális kezelési költség felszámítása mellett lehessen finanszírozni, (a minimális kezelési költség 1.5-2%/ év) és a korlátlan fedezetvállalás mellett, legyen az magán vagy jogi személy, a keletkezett haszonból kapjon részesedést. Az átmeneti időszak finanszírozására a felfüggesztett, nem fizetett elvi államadósságra fordított összeg, a Hun testvér népek és a BRICS országok segítsége által kezelhető.
A pénzbeni alapjuttatás célja, hogy a tisztességes emberhez méltó életminőség megélhetésének lehetőségét biztosítsa, nem a vagyoni gyarapodást hivatott megvalósítani.
Ennek rendszerében minden hónap elején a felhasználás mértékének megfelelően a keret összegre feltöltésre kerül minden jogosult számlája, melyből az alapszükségletek biztosíthatók.
A pénzbeli alapjuttatás a nemzet minden tagjának alanyi jogon jár, amennyiben teljesíti kötelezettségeit. A kötelezettségek egyik eleme, hogy mindenki köteles a munkahelyén, vagy az élőközösségében olyan hasznos értékteremtő tevékenységet végezni amit alkalmassága lehetővé tesz. Mindenki hasznos tagja tud lenni ennek a jövőbeni társadalomnak, még az idős vagy sérült embertársaink is. A munkával nem rendelkezők a helyi bölcsek által irányított közigazgatási rendszer útmutatásai szerint lesznek foglalkoztatva.


 

1,032 total views, 0 views today